Zvažujete oživiť svoje chodníky, terasy, parkoviská, či záhradné cestičky. Siahnite po kvalitnej betónovej dlažbe, ktorá ponúka množstvo výhod vrátane trvanlivosti, variabilného dizajnu a dostupnosti.
 

Prečo je betónová dlažba taká populárna?

Betónová dlažba je známa svojou vysokou trvanlivosťou a odolnosťou. Je schopná odolať veľkému zaťaženiu, čo z nej robí ideálnu voľbu pre chodníky a parkoviská. Betónová dlažba je tiež odolná voči poveternostným vplyvom, čo znamená, že vydrží extrémne teploty, mráz aj slnečné žiarenie bez toho, aby sa poškodila. Avšak jednou z najväčších výhod betónovej dlažby je jej variabilita. Dlažba je dostupná v rôznych farbách, tvaroch, veľkostiach, či prevedení. Môžete si vybrať dlažbu, ktorá bude ladiť s architektúrou vášho domu. Ďalším pozitívom je minimálna údržba. Pravidelné zametanie a občasné čistenie vysokotlakovým čističom sje postačujúce. Ak sa niektorý kus dlažby poškodí, je možné ho ľahko vymeniť bez nutnosti veľkých stavebných zásahov.

Vonkajšia betónová dlažba

Betónová dlažba je populárnou voľbou pre terasy vďaka svojej trvácnosti, všestrannosti a estetickým možnostiam. Ak plánujete renováciu alebo výstavbu novej terasy, betónová dlažba môže byť ideálnym riešením.
 

Zámková dlažba

Zámková dlažba je jednou z najobľúbenejších možností. Môžete ju použiť pre chodníky, príjazdové cesty, terasy a iné vonkajšie priestory. Zámková dlažba je typ betónovej dlažby, ktorá sa skladá z jednotlivých blokov, ktoré do seba zapadajú. 

Základné rozdelenie zámkových dlažieb:

Vibrolisovaná zámková dlažba sa skladá  z dvoch vrstiev nosnej a nášľapnej, ktoré sú nalisovávané zo zvlhnutej betónovej zmesi

Vymývaná dlažba sa takisto skladá z dvoch vrstiev nalisovávaných zo zavlhnutej betónovej zmesi, pričom vrchná vrstva sa vymýva prúdom vody.

Vibroliata dlažba sa vyrába z liateho betónu, ktorý sa nalieva do foriem a tie sa následne vibrujú.

Otĺkaná dlažba je v podstate vibrolisovaná dlažba, ktorá sa po dostatočnom vytuhnutí a vytvrdnutí otĺka v špeciálnych bubnoch.


Jednou z najväčších výhod zámkovej dlažby je jej jednoduchá montáž. Jednotlivé dlaždice sa ukladajú tesne vedľa seba na podkladovú vrstvu. Špáry medzi dlaždicami sa následne vyplnia pieskom. Môžete si vybrať z rôznych tvarov dlaždíc, podľa toho, ktoré sa vám páčia najviac. Na výber nemáte len typ dlažby a tvar jednotlivých dlaždíc, ale môžete si zvoliť aj ich farbu, prípadne kombináciu viacerých farieb.


Zdroj: Semmelrock

 

Zatrávňovacia betónová dlažba

Zatrávňovacia zámková dlažba je inovatívnym riešením pre tých, ktorí chcú skombinovať pevný povrch s prirodzenou zeleňou. Tento typ dlažby ponúka esteticky príjemný vzhľad a ekologické výhody, pričom poskytuje dostatočnú pevnosť pre chodníky, parkoviská a iné exteriérové plochy. Ide o špeciálny druh dlažby, ktorý je navrhnutý tak, aby umožňoval rast trávy medzi dlaždicami. Dlaždice majú otvory alebo mriežkovú štruktúru, ktorá umožňuje trávniku rásť a súčasne poskytuje pevný povrch pre chôdzu alebo parkovanie. Výhodou tohto typu dlažby je odvedenie dažďových vôd zatrávňovacími otvormi priamo do pôdy.  

Vymývaná dlažba

Vymývaná dlažba je ideálnym riešením pre vonkajšie terasy s nespevneným podkladom ale aj pre záhradné chodníky bez obrubníkov. Vďaka vystupujúcim častiam je vymývaná dlažba protišmyková. Najčastejšie sa pokladá do piesku alebo štrku. Dlaždice z vymývaného betónu pri menších plochách sa dajú prispôsobiť rezaním priamo pri pokládke. Vymývanou dlažbou si spestríte menej namáhané plochy, akými sú chodníky, terasy, okolie bazénov či okrasné záhrady. Výhodou tejto dlažby je totiž jej nadštandardný vzhľad, ktorý vychádza zo súčasných trendov modernej architektúry. 
 

Betónová dlažba od spoločnosti Semmelrok

Kvalitná a esteticky atraktívna dlažba Semmelrock nie sú len jej neobmedzené možnosti farebného stvárnenia, ale hlavne jedinečný zámkový systém, ktorý zabezpečuje kvalitu pevnosti vyhotovenej plochy, keďže jej PaveLock® systém zabezpečuje vysokú trvanlivosť aj pri nadmernej záťaži v doprave. Dizajnovo spĺňa dlažba Semmelrock aj tie najnáročnejšie požiadavky a protišmykové a mrazuvzdorné vlastnosti, ktoré jej zaručujú obľubu medzi ostatnými dlažbami.

Inšpirujte sa kvalitnými a štýlovými dlažbami od spoločnosti Semmelrok.

 

Z ponuky sme pre Vás vybrali:
 

Betónová dlažba Citytop kombi

Citytop kombi je klasická dlažba, vyrábaná štandardnou technológiou. Jednoduchý a decentný charakter ju predurčuje na tvorbu veľkých príjemne pôsobiacich plôch. Zatraktívni chodníky, ulice a parkoviská miest a obcí. Verejné priestranstvá budú pôsobiť prívetivejšie.

Skladba jednej vrstvy:

rozmer 10 x 20 x 6 cm - 12 ks

rozmer 20 x 20 x 6 cm - 12 ks

rozmer 30 x 20 x 6 cm - 6 ks

1 vrstva = 1,08 m2.

Farebné prevedenie hnedá, sivá a piesková.


Zdroj:
Semmelrock

 
V júlovej akcii u nás nájdete parkové obrubníky od spoločnosti Semmelrock.
 

Zdroj: Semmelrock

Potrebujete pomoc?
Máte nejakú otázku alebo problém? Neváhajte nám napísať. Odozva od nás Vám príde na zadaný e-mail, preto dbajte na správne vyplnenie.
Zadajte Vaše meno: Zadajte Vašu e-mailovú adresu: