Aktuálne v našom sortimente od spoločnosti Ytong nájdete vybrané produkty 

v 40% zľave. 

Pozor len do konca júna!

Zoznam produktov v akcii:

Ytong priečkovka 50x250x599 P4-550 156ks/pal. 6,7ks/m2

Ytong 75x250x599 P2-500 Klasik 120ks/pal. 6,7ks/m2

Ytong 100x250x599 P2-500 Klasik 90ks/pal. 6,7ks/m2

Ytong 125x250x599 P2-500 Klasik 72ks/pal. 6,7ks/m2

Ytong 200x250x599 P2-500 Klasik 42ks/pal. 6,7ks/m2

Ytong preklad nenosný 75x249x1250 60ks/pal.

Ytong preklad nenosný 125x249x1250 36ks/pal.

Ytong preklad nenosný 150x249x1250 30ks/pal.
 

Ako deklaruje výrobca Xella “pórobetón Ytong vyniká svojou tepelnou izoláciou a požiarnou odolnosťou. Ako masívny murovací materiál s dostatočnou únosnosťou sa Ytong uplatňuje predovšetkým v obvodových konštrukciách a pri všetkých vnútorných nosných alebo výplňových stenách aj priečok.” Tento stavebný systém ponúka množstvo výhod, ktoré ho robia ideálnou voľbou pre moderné stavebné projekty. Ak ešte váhate nad kúpou, určite vás presvedčia nasledujúce informácie. Pozrieme na vlastnosti a výhody Ytongu.

 

Ytong - materiál

Originálny pórobetón Ytongje klasikou medzi stavebnými materiálmi a ponúka vysoký štandard tepelnej izolácie, mimoriadnu stabilitu a odolnosť, ľahkú manipuláciu a spracovanie, je nehorľavý a zaisťuje príjemnú vnútornú klímu. Okrem týchto funkčných vlastností charakterizuje pórobetón značky Ytong aj ekologický prístup.

 

Ytong  - vlastnosti

1. Tepelnoizolačné vlastnosti

Jednou z najvýznamnejších vlastností Ytongu je jeho vynikajúca tepelná izolácia. Pórovitá štruktúra materiálu zadržiava vzduch, ktorý je výborným izolantom. Vďaka tomu steny postavené z Ytongu udržiavajú teplo v zime a chlad v lete, čo vedie k výrazným úsporám energie a zlepšeniu komfortu bývania.

2. Nízka hmotnosť a jednoduchá manipulácia

Ytong je mimoriadne ľahký materiál, čo zjednodušuje jeho manipuláciu a montáž. Tento aspekt je dôležitý nielen z hľadiska logistiky a nákladov na prepravu, ale aj z pohľadu pracovnej sily.

3. Vysoká pevnosť a odolnosť

Napriek svojej nízkej hmotnosti je Ytong mimoriadne pevný a odolný. Je schopný odolať vysokým zaťaženiam a mechanickému namáhaniu, čo z neho robí vhodný materiál pre nosné konštrukcie budov.

4. Ochrana proti požiarom

Ytong je veľmi vhodný na konštrukcie s vysokou protipožiarnou odolnosťou a najmä tam, kde je požadované, aby prípadný požiar bol čo najmenej šírený do okolia. Je to samozrejme prípad všetkých rodinných a bytových domov, kde môžu požiare vzniknúť vznietením textílií, záclon alebo nábytku. Ytong môžete bez obáv umiestniť i do tesnej blízkosti vykurovacích telies, kachieľ, krbov, sporákov alebo komínov.

5. Ekologická udržateľnosť
Výrobný proces Ytongu je šetrný k životnému prostrediu. Pórobetónové tvárnice Ytong sa vyrábajú výhradne z prírodných surovín ako je piesok, vápno, cement a voda. Pórobetón Ytong sa vyrába z úplne prírodných surovín a pri výrobe nevznikajú škodlivé látky.

 

Výroba Ytong

Pórobetónové tvárnice Ytong sa vyrábajú výhradne z prírodných surovín. Začína sa namletím piesku na jemno a zmiešaním s ostatnými surovinami – vápnom, cementom, vodou a kypriacou látkou, ktorá naplní pórobetónovú hmotu malými, rovnomerne rozdelenými bublinkami. Po stuhnutí sa polopevné surové bloky presne prirežú a vytvrdia sa vodnou parou pri teplote 200 °C. Po vysušení zostane v póroch iba tepelne izolujúci vzduch.

zdroj: www.xella.sk

Potrebujete pomoc?
Máte nejakú otázku alebo problém? Neváhajte nám napísať. Odozva od nás Vám príde na zadaný e-mail, preto dbajte na správne vyplnenie.
Zadajte Vaše meno: Zadajte Vašu e-mailovú adresu: